Proffstips

Att ha betting som sin profession kan vara lockande för de som gillar betting. Det är dock inte alltid så lätt att nå dit, och det kräver ganska mycket tid och kunskap. Många av de som idag kallar sig för bettingproffs har under lång tid byggt upp sin spelkassa. Dessutom så kan de ha andra inkomstkällor än bara bettingen.

Vissa bettingproffs har egna Twitch kanaler där deras följare kan delta i diskussioner och se hur proffsen gör sin research. Läs senaste nytt hos Twitch och deras blogg. Dessutom så kan proffsen via sina bettingforums hemsidor få in pengar via annonser. En del är också ”sponsrade” av företag eller av spelbolag. Detta gör att bettingproffsen inte behöver vara rädda för att bränna all sin privatekonomi på betting. Samtidigt så kan de tjäna bra med pengar om deras betting går bra.

Att utveckla sin fotbollsbetting

För att utveckla just sin fotbollsbetting så finns det ett par faktorer som är viktiga. Ett bra tips är att spela brett, vilket innebär att man spelar på många matcher med mindre insatser. Denna strategi är bra om man tänker långsiktigt bygga upp en bra spelkassa. Det kan vara så att man spelar 6-8 matcher varje dag och jobbar med kombinationer på dessa. Ett exempel kan se ut såhär:

  • En omgång i Premier League innehåller matcherna:

Arsenal – Swansea

West Ham – Man City

Liverpool – Southampton

Går man bara på historik och klubbarnas storlek så vinner Arsenal, Man City och Liverpool. Dessa är ofta de ”säkra” tipsen och det lägsta odds. Om oddsen är 1.25, 1.55 och 1.30 så är det kanske spelvärda matcher både som singlar och som kombination. För att göra en ordentlig analys av detta så krävs det en del uträkningar.

Spelar man 100 kronor på varje match och de går in så blir den rena vinsten 110 kronor. Missar man en av matcherna så går man totalt sett back på dessa matcher. Har man dessutom ett kombinationsspel med oddset 1.25×1.55×1.30 så blir det 2.52 i odds. Det ger då 152 kronor i ren vinst på en spelad hundralapp. Här får man avgöra själv vilket som känns som det mest spelvärda. Missar man alla tre matcher så ger det översta exemplet 300 kronor back, medan kombinationsspelet bara riskerar 100 kronor.

Hitta bra odds och minimera risken

När ”storlagen” spelar så blir ofta oddsen lägre och vinsterna således lägre. Då kan man istället leta efter de på förhand mer svårtippade och jämna matcherna. Ett exempel på det kan se ut så här:

  • En omgång i Allsvenskan innehåller matcherna:

Elfsborg – Trelleborg

Norrköping – Hammarby

Sundsvall – Kalmar

Här måste man kolla efter yttre faktorer som kan påverka matcherna. Det som brukar snackas mest om är underlaget på planen. Elfsborg har konstgräs på sin hemmaplan, det har inte Trelleborg. Därför har Elfsborg en stor fördel i den matchen. Norrköping har ”vanligt” gräs på hemmaplan, det har inte Hammarby. Sundsvall har också konstgräs. vilket inte Kalmar har.

Således har hemmalagen fördelar när det kommer till underlaget. Rimliga odds för hemmaseger i dessa matcher skulle kunna vara i turordning 1.60, 1.75 och 1.80. Här har man plötsligt ett riktigt högt kombinationsspel, men kanske lite för riskabelt. Då kan man istället spela på de enskilda matcherna. Den rena vinsten för en spelad hundralapp på varje match skulle då bli 215 kronor. I detta fall så kan man räkna baklänges att det räcker med att 2 av matcherna sitter för att man ändå ska gå plus på omgången.

Leta efter skrällar

Det som kan vara svårast är att hitta skrällar. Ofta kan det ske i början av säsongen då alla lag kanske inte har kommit tillrätta. Man kan se om ett lag har många nya spelare, då kan det ta ett tag att spela ihop laget. Därför kan de på förhand topptippade lagen åka på skrällförluster i början av säsongen.

Ett exempel på det kan vara om en nykomling går upp från Superettan. Kanske har man spelat riktigt bra året innan och gått upp i Allsvenskan. Om laget då inte köper en massa nya spelare, utan väljer att fortsätta på det vinnande laget och deras lagsammanhållning så kan det räcka långt. Tittar man rent statistiskt så sker det i princip varje år i Allsvenskan att en nykomling vinner sin första match, även om de möter ett förväntat topplag. Oddsen på dessa skrällar kan vara 3 eller kanske till och med 4 gånger pengarna. Hittar man dessa och har gjort bra research så är det riktigt härliga pengar i kassan.

Slutet av säsongerna

Både i början och slutet av säsongerna så kan det hända spännande saker. Om ett lag i Premier League redan är klara att åka ur serien så brukar det kunna bli stora förluster mot slutet av säsongen. Kanske börjar tränaren ta ut ungdomar som kommer vara kvar i laget nästa år, för att testa dem. Kanske de etablerade spelarna har börjat se sig om efter nya klubbar om man inte vill följa laget ner en division. Här gäller det att göra ordentlig research innan man bettar.

Kanske ska man gå ifrån vinnarspel och spela på över/under antal mål i matcherna. Kanske ska man jobba mer med livebetting och vara aktiv under matcherna och lägga bet på vilket lag som gör nästa mål och så vidare. Allt detta gäller att kolla upp, och gör man det så kan man utveckla sin fotbollsbetting till en ny nivå.